Hírek


GINOP-2.1.7-15-2016-00142

SanexPro

A SANEX PRO Kft. sikerrel pályázott a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP-2.1.7-15 számú Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés című pályázati kiírásra, ahol 85 354 148.- Forint vissza nem térítendő támogatást nyert fejlesztési elképzelése megvalósításához. A pályázat összköltsége 133 720 782 Forint.

A komplex technológiai innovációra kiírt pályázati program keretében a kutatás megvalósításához 63.83 %-os mértékű vissza nem terítendő támogatást nyertünk az „Antibakteriális polimerbeton etetők és antibakteriális mosogatótálca gyártástechnológia fejlesztése a Sanex Pro Kft.-nél”,” című projektünkkel. A Szeged-Béketelepen megvalósuló kutatási és fejlesztési projekt 2018. február 18.-án fejeződött be.

A Sanex Pro Kft. 1997. évben alakult, fő tevékenysége műanyag-építőanyaggyártás, ezen belül az öntött-kerámia fürdőszoba-berendezések, és polimer-beton termékek gyártása.

A termékfejlesztésünk fő innovatív eleme, az az öntisztuló hatás, ahol (nap)fény hatására úgynevezett fotokatalizátorok alkalmazásával érünk el. A technológiának köszönhetően előnyösen alkalmazhatók szennyező anyagok lebomlásához, ill. felületek mikrobiális fertőtlenítésére is. Az antibakteriális védelem speciális nanorészecskék alkalmazásával folyamatosan jelen van az anyag szerkezetében, nem szükséges azt regenerálni, és a továbbiakban szükségtelenné válik bármilyen agresszív vegyszer használata.

A kifejlesztett technológiával gyártott termékek megfelelnek az ISO 27447:2009 (E) szabványnak.

Az aktuális fejlesztés segítségével a SANEX PRO Kft. nemzetközi értelemben is magas hozzáadott értéket képviselő, egyedi, rendkívül összetett és eredményesen használható termék- és technológiafejlesztést elért el. Az alkalmazott technológiának köszönhetően hazai viszonylatban a szanitergyártók között a piacvezető vállalkozások között számon tartott SANEX PRO Kft. további jelentős bővülést tervez a polimer-beton termékgyártás irányába, elsősorban a korszerű nagyüzemi állattartásban.

Cégünk a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál hazai és nemzetközi szabadalmi bejelentést kezdeményezett a létrejött eredmények jogi védelmének biztosítására.


GOP-1-3-1-11B-2012-0008

SanexPro

A SANEX PRO Kft. 130.549.811.- Forint Európai Uniós támogatást nyert az "Öntött-kerámia szaniter termék és gyártástechnológia fejlesztése a Sanex Pro Kft.-nél" című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében.

Cégünk kutatási és fejlesztési beruházása 2012. március 05. – 2014. április 30. közötti időszakban valósult meg. A műanyag-építőanyaggyártáson belül a műmárvány fürdőszoba-berendezések – mosdók, zuhanytálcák és egyéb szaniterek – gyártása mellett, ezentúl lehetőség nyílik precíziós polimer-beton termékek előállítására is.

Vállalkozásunk a legmodernebb nanotechnológia segítségével a terméktulajdonságok továbbfejlesztésének eredményeként olyan fürdőszoba-berendezéseket és polimer-beton termékeket képes előállítani, amelyek eltávolíthatatlan antibakteriális felülettel rendelkeznek. Ezen tulajdonságuknak köszönhetően a termékek tisztíthatósága könnyebbé válik és meggátolják a baktériumok, gombák, és egyéb fertőzések megtelepedését. Jelenleg a fürdőszobai berendezéseket gyártók piacán nem található olyan technológia ahol a termékek már anyagában tartalmazzák ezt a védelmet, és szükségtelen a felszíni bevonat rendszeres megújítása.

A technológiai fejlesztés eredményeként a gyártás automatizálását napjainkban már hat korszerű ipari robot segíti, amely a mindenkori piaci igényeknek megfelelően lehetővé teszi, hogy az eddigi kézi munkával történő termelést egy a kornak megfelelő, korszerű, precíziós gyártás váltsa fel. Információs-technológia fejlesztéshez szoftverekre, informatikai eszközökre is nyertünk támogatást, mely a megvásárolt műszaki berendezések, gépek működtetéséhez, és a gyártás összehangolásához alapvető fontosságú.


DAOP-1.1.1/E-11-2011-0058

SanexPro

Cégünk, "A SANEX PRO Kft. telephelyfejlesztése" című pályázaton 95.113.925.- Forint összegű Európai Uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt célja, cégünk új telephelyének komplex fejlesztése, amely kiterjed a szaniter gyártás termelési kapacitásának növelésére, az előállítás hatékonyságának közvetlen fokozására, valamint az infrastrukturális feltételek javítására.

Meglévő üzemünkben a működés feltételei már erősen korlátozottak voltak, a napi üzemvitel zavartalan fenntartása is problémákat, esetenként többletköltségeket okozott. Az elkészült új 3100 m2-es gyártóüzemünkben megoldhatóvá vált a helyhiányból fakadó valamennyi probléma. A telephely beruházással korszerű gyártókörnyezetet sikerült kialakítunk.